2013. június 30., vasárnap

Jillina Workshop Budapesten

Pár mondatban Jillináról:
Jillina
Jillina táncosként, koreográfusként és mestertanárként a táncnak szentelte életét. 1999-ben megalapította saját társulatát Jillina & Sahlala Dancers néven. 2003-2010-ig a Bellydance Superstars fő koreográfusa- és művészeti vezetőjeként szolgálta a világhírű produkciót. 2009 tavaszán létrehozta a Bellydance Evolution-t, amelynek producere, társrendezője és előadóművésze egyben. A Bellydance Evolution a hastánc művészet forradalmian új megközelítése, egy történetre felfűzött színházi show.
Jillina számos televízió műsorban feltűnt, köztük 2008 őszén a "Dancing with the Stars"-ban, a "Szombat esti láz" amerikai testvérműsorában. Kilenc oktató DVD társ producere, amelyeket - sikerüket bizonyítva - 5 nyelvre lefordítottak. Emellett számos díjnyertes DVD-n ő maga is szerepelt. 2009 és 2010 nyarán meghívást kapott Egyiptomba, hogy a tekintélyes Ahlan wa Sahlan egyiptomi fesztiválzáró gála kiemelt táncosa legyen. Ez a megtiszteltetés előtte egyetlen amerikai táncosnak sem adatott meg.
Jelenleg a kaliforniai Evolution Dance Studio tulajdonosa, amely Hollywood legjobb művészeinek próbahelyéül szolgál és a Los Angeles-i táncközösség fontos közösségi fóruma.
Jillina világturnéján Sefirah meghívására érkezett Budapestre, és több workshopot is tartott. 
Mivel szombaton a Sárkányhajó Fesztiválra ígérkeztünk, sajnos a szombati workshopon nem, csak a vasárnapin tudtam részt venni. Nagyon örülök, hogy tanulhattam Jillinától. :) 


Jillinával a workshop után :)

A workshop témája "Fantastic classic" volt.
"Ez a klasszikus arab dal gazdag hangszereléssel és széles terjedelmű dinamikával rendelkezik, így kiváló alapot szolgáltat, hogy hasznos kombinációkkal, szórakoztató talaj elemekkel egyesítsd a személyes kifejező módot: a drámai hangsúlyoktól kezdve a lassú, egyenletes mozdulatokig. Ez a Jillina-koreográfia minden bizonnyal fokozza a táncos érzelmeidet és mozgástered."
Nem tűnt hosszúnak a 3 óra, szívesen tanultam volna még tőle. Az én hangulatomnak aznap az a gyönyörű lassú Warda dal tökéletesen megfelelt. Jillina ezt a koreográfiát Warda (algériai-libanoni énekes) emlékére készítette, aki 2012 májusában hunyt el Kairóban.

Jillina stílusa mindig is tetszett, tanítása, profizmusa így élőben lenyűgözött, amihez még a kisugárzása, humorérzéke is hozzájárult. 

Balról: Sefirah, én és Jillina

Sefirah-val



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése